Svenska

Costa Blanca har med sina 320 soldagar om året länge varit det självklara valet för soltörstande skandinaver som söker sig ett boende i solen. Costa Blanca är känt för sina vita kustremsor och vackra stränder som gett kusten dess namn.

Här finns golf i världsklass, vingårdar, Europas bästa dykområde, fantastisk natur och autentisk spansk cuisine.

Världshälsoorganisationen, WHO, klassar kustremsan som en av de mest hälsosamma platserna i världen att bo på. Reumatiker och andra med värk- muskel- eller ledbesvär mår bättre på Costa Blanca. Detta beror främst på de många soldagarna och värmen som fördelar sig ovanligt jämnt över året med en medeltemperatur på 20 grader C.

Goda kommunikationer gör att det är lätt att ta sig hit, flera flygbolag erbjuder direktflyg från Sverige till Alicantes flygplats året runt.

Vårt servicekoncept gör det tryggt och enkelt att köpa en bostad i Spanien via oss. Vi sätter stort värde på att vara med hela vägen från start till mål och att under hela processens gång vara behjälpliga med de frågor man har som kund, såväl juridiska som praktiska, inte minst efter att man genomfört sin affär.

 

Vi samarbetar endast med kvalitativa byggherrar som, liksom vi, är måna om långsiktighet i såväl kvalitet som ekonomi.  Då vi finns på plats under hela byggnationen för att ge dig som kund löpande uppdateringar och foton på ditt drömhem, kan du känna dig trygg genom hela köpprocessen.

Fördelarna med nyproduktion är många – du köper till ett fast pris och slipper lägga tid och pengar på att renovera.

Köper du nyproduktion finns ett originalutförande i grunden. Du väljer sedan själv om du vill göra kostnadsfria tillval (oftast gäller det val av t ex skåpluckor, innerdörrar, kakel och klinker), eller lägga till egna unika lösningar. Men i vissa projekt kan du också justera delar av planlösningen.

Vill du göra egna tillval är det viktigt att vara ute i god tid. Ingen nyproduktion är den andra lik och det är viktigt att ha koll på just ditt projekt.

Den inredningsintresserade väljer kanske att möblera själv och då har vi fint samarbete med bl a Danish Design samt IKEA. Det finns också byggherrar som erbjuder fullt möblerade bostäder.

 

Normalt betalar du i etapper under byggnationen. Byggherren förser dig med bankgarantier för alla belopp du betalat fram till dess att bostaden är klar. Först betalas en reservationsavgift på mellan 3 000-6 000€, detta för att objektet ska tas bort från marknaden. Därefter betalas oftast 40-50% i samband med påskrivet köpekontrakt, och resterande belopp betalas vid tillträde. På summan av bostaden tillkommer spansk mervärdesskatt (IVA), vilken är 10% på köpeskillingen.

Tillkommer ca 3,5% av köpeskillingen för NIE-nr, notarie/advokatarvoden, registreringsavgifter etc. Vi har samarbete med en Spansk advokatfirma, där skandinavisk talande personal finns. Vi erbjuder ett  ”fastpris paket” för alla juridiska åtaganden som är i samband med köp av bostad i Spanien.

 

När ni har tillträtt ert nya drömhem så är ni välkomna att gå med i vår ”LLH Dreamhome Club där vi erbjuder specialpriser på allt ifrån markisinstallationer, inredning, städ/tvätthjälp, nyckelhantering mm…. till att få kylen påfylld eller aircondition på, när ni kommer till ert Spanska hem.

När ni har funnit den eller de fastighetsobjekt som ni vill titta närmare på så avtalar vi när det passar er att komma till Spanien. Ni bokar flyg och ev hotell (vi har avtal med vissa hotell), och meddelar oss ert ”flight” nummer. Vi hämtar er på flygplatsen i Alicante och kör er antingen till hotellet eller ut och se på fastighetsobjekt, beroende på vad som passar er bäst med tanke på tid på dygnet ni landar etc…

Vi hjälper er att finna ert drömboende i Spanien, och vi står till er tjänst att titta på de fastighetsobjekt som ni är intresserade av, samt hjälper er att finna ytterligare fastighetsobjekt som kan passa era önskemål.

När ni funnit er drömbostad betalar ni reservationsavgift och fastigheten är nu reserverad till er, och vi avtalar ett första möte med advokatfirman där vi följer med er.

För ytterligare information ta gärna kontakt med vår Svenska representant
Carina Lyckvind.

 

För ytterligare information ta gärna kontakt med vår Svenska representant
Helene Zetterman.

 

För ytterligare information ta gärna kontakt med vår Svenska representant
Marie Högberg